Zoete Wortelsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 winterwortelen geraspt
- Olijfolie
- 1 cm verse gemberwortel fijngehakt (of gemberpoeder)
- 2 tenen knoflook fijngestampt (of poeder)
- 2 uien in kleine stukjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter groentebouillon
- 200 gr gedroogde rode linzen,
- sap van een citroen
- 100 ml kokosmelk, zout, peper
Bereidingswijze:
Verhit olie in een pan, bak daarin de gember, knoflook, uien, laurierblaadjes totdat de ui zacht is. Voeg de groentebouillon toe en daarna de fijn geraspte wortelen. Zet het vuur laag en houd de soep ongeveer 10 minuten tegen de kook aan. Doe daarna de rode linzen erbij, en de kruiden. Houd nu weer de soep tegen de kook aan, zo’n 30 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de kokosmelk en citroensap en toe. Deze soep is lekker met brood en dadels! Yummi!
Als je liever heldere soep wilt kun je de soep door een zeef halen.