Vissticks met gepofte aardappel
Vissticks met gepofte aardappel
- 4 grote aardappels
- 400 g zeewolf
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- zonnebloemolie
- olijfolie
- 2 preien
- 500 g spinazie
- 0.5 bosje bieslook
- 4 el crème fraîche
- 1 citroen
- zout
- ersgemalen peper
Extra nodig:
- aluminiumfolie
- keukenpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.
- Was de aardappels en kook ze in de schil circa 10 minuten.
Vissticks
- Snijd de vis in repen. Bestrooi met zout en peper.
- Kluts de eieren los met een vork.
- Strooi de bloem op een bord. Strooi paneermeel op een ander bord.
- Wentel de vis eerst door de bloem dan door het ei en tot slot door het paneermeel en druk het paneermeel goed aan.
- Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan.
- Bak de vis om en om in circa 3 – 4 minuten goudbruin.
- Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Aardappels poffen
- Giet de aardappels af, prik ze in met een vork en bestrijk ze met olijfolie.
- Omwikkel elke aardappel met aluminiumfolie en pof ze, in een ovenschaal, in de oven circa 10 minuten.
Groente
- Halveer de preien in de lente en spoel ze schoon onder de kraan. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de spinazie in twee delen toe en laat in circa 3 minuten gaar worden.
Serveren
- Snijd de bieslook fijn en schep de bieslook in een klein bakje.
- Roer de crème fraîche los en schep in een bakje.
- Zet de crème fraîche en bieslook in aparte bakjes op tafel, hier kan iedereen naar eigen smaak zijn aardappel mee vullen.
- Snijd de citroen in partjes en serveer ze bij de vissticks
- Maak het aluminiumfolie open en snijd met een mesje de aardappels in.