Vegetarische Kinderbami met pindasaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g mie
- 2 uien
- zonnebloemolie
- 2 el pindakaas
- 3 el ketjap
- 1 el azijn
- 200 g tofu
- 3 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 250 g champignons
- 1 komkommer
- 1 prei
- 2 cm gemberwortel
- 4 eieren
- 1 el sojasaus
- zout
- versgemalen peper
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
Pindasaus
- Pel en snipper de uien.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de helft van de uien. Bewaar de andere helft voor de bami.
- Voeg pindakaas, ketjap en azijn toe en roer goed door tot er een gladde massa ontstaat. Voeg een kopje water toeom een mooie egale pindasaus te krijgen.
- Laat circa 8 minuten zachtjes sudderen.
Groente
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Pel en hak de knoflook fijn, meng de tofu erdoor en breng op smaak met zout.
- Schil en rasp de wortel met een grove rasp.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer in blokjes.
- Snijd de prei in hele dunne ringetjes.
- Schil en snijd de gember fijn.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Bak de tofu circa 1 minuut.Voeg de groente, gember en de andere helft van de ui toe en bak circa 5 minuten mee.
Bami
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak spiegeleitjes.
- Roer de mie door de tofu en de groente en breng op smaak met sojasaus.
- Serveer de bami met de spiegeleitjes.