tweekleuren paprikasoep
Ingrediënten:
- 2 el olie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 rode paprika’s (in stukjes)
- 4 tastytomtomaten (in blokjes)
- 2 groentebouillontabletten
- 2 groene paprika’s (in stukjes)
- 300 g tuinerwten (diepvries)
Bereiding:
- Verhit in 2 pannen elk 1 el olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 min. Roer regelmatig.
- Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
- Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
- Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 min.
- Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding.
Tip: Garneer de soep met partjes cherrytomaat en ringetjes bosui.
