tweekleuren paprikasoep


Ingrediënten:

  • 2 el olie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 rode paprika’s (in stukjes)
  • 4 tastytomtomaten (in blokjes)
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 groene paprika’s (in stukjes)
  • 300 g tuinerwten (diepvries)

Bereiding:

  1. Verhit in 2 pannen elk 1 el olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 min. Roer regelmatig.
  2. Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
  3. Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
  4. Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 min.
  5. Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding.

Tip: Garneer de soep met partjes cherrytomaat en ringetjes bosui.

tweekleuren paprikasoep Bron:allerhande