Suikervrije havermoutkoekjes
Voor ongeveer 20 koekjes
- 110g havermoutvlokken
- 110g rozijntjes
- 2 bananen, geprakt
- 1 groot ei
- 2 el ahornsiroop
- ½ tl kaneel
- 275g speltrijzend bakmeel
Optioneel: walnoten, fijngehakt
Bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180C.
Zelfgemaakte koekjes in nog geen half uur
In een grote kom meng je alle ingrediënten tot ze goed door de havermout zijn opgenomen en je een kleverige massa krijgt. Maak je handen nat en neem een balletje deeg ter grootte van een golfbal. Plet het balletje tussen je handen en leg op de bakplaat. Herhaal tot het deeg op is. Probeer zo veel mogelijk koekjes van gelijke grootte te maken.
Vers het lekkerst
Bak de koekjes 15-20 minuten tot ze iets verkleurd zijn. Deze koekjes worden niet knapperig, maar blijven een beetje ‘chewy’.