Snijbiet of spinazie pannenkoekjes
Ingrediënten voor 5 personen:
- Pannenkoek beslag
- 600 gram snijbiet (of spinazie)
- 250 gram ricotta kaas
- 250 gram Mascarpone kaas
- 200 gram Parmezaanse kaas
- knoflook, peper en zout
Voorbereiding
Maak eerst pannenkoeken volgens de bereiding op verpakking.
Bereidingswijze
Snij de snijbiet klein en bak samen met twee teentjes knoflook in een pan met wat olie. Zorg dat het goed droog bakt, of verwijder later het vocht. Maak een mengsel van ricotta en mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas. Doe er peper en zout bij naar smaak. Meng vervolgens de afgekoelde snijbiet door dit mengsel en besmeer er de pannenkoekjes mee. Rol de pannenkoeken op en laat even afkoelen in de koelkast.En snij het vervolgens in plakken van circa 4 cm hoog. Zet de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal en strooi er het restant kaas over. Even gratineren in een voor verwarmde oven en klaar !
Serveertips
Heerlijk als bijgerecht, naast bijvoorbeeld een stukje zalm.