Romige knollensoep met kaasstengels
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 5 pastinaken
- 1 ui
- boter
- 300ml melk
- 2 blaadjes laurier
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 bouillonblokje
- 10 plakken bladerdeeg
- 150g geraspte kaas
- 1 rode peper
- 50ml slagroom
- 1 bakje tuinkers
- zout
- versgemalen peper
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereidingswijze:
Soep maken:
- Schil en snijd de knolselderij en de pastinaken in stukjes.
- Pel en snijd de ui in grove stukken.
- Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de ui.
- Voeg de pastinaken en knolselderij toe en bak circa 4 minuten mee.
- Schenk er water bij tot de groente net niet onder staan.
- Voeg melk, laurier, tijm en het bouillonblokje toe.
- Kook de soep op laag vuur circa 15 minuten.
Kaasstengels maken:
- Rasp de kaas.
- Snijd het bladerdeeg in repen en rol ze op als een twister.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met kaas.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder zaadlijsten en snijd de peper fijn. Bestrooi de helft van het aantal kaasstengels met peper.
- Bak de kaasstengels in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Soep afmaken:
- Haal de soep van het vuur en verwijder de laurierblaadjes.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Voeg de slagroom toe en roer goed door.
- Schep de soep in borden en garneer met tuinkers.