Rode bieten dip
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 gekookte bietjes
- ¼ prei/li>
- Olijfolie het liefst extra vierge/li>
- 20 gram sesamzaadjes/li>
- 100 gram kikkererwten (blik)/li>
- 1 tl citroensap/li>
- Peper en zout/li>
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180c. Was en schil de bietjes. Snij ze daarna in plakjes, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Snij de prei in dunne ringetjes bak ze even met een sliert olijfolie in een koekenpan. Schep ze daarnaar bij de bietjes in de ovenschaal en laat ongeveer 25 minuten roosteren in de oven. Spoel ondertussen de kikkererwten goed af. Rooster de sesamzaadjes in de koekenpan (waar de prei in heeft gezeten) goudbruin.
Doe vervolgens alles in de keukenmachine (bietjes, prei, kikkererwten, sesamzaadjes en citroensap) en mix het geheel tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout (en koriander). Lekker als spread op volkoren brood of als dip voor rauwkost sticks.
Tip: Bewaar enkele sesamzaadjes voor garnering.