quinoa salade met geroosterde kaneelpompoen

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram quinoa
  • 1 kleine flespompoen
  • handje pompoenpitten
  • handje amandelen
  • handje rozijnen
  • rasp van een sinaasappel
  • theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • olijfolie / bosbessenazijn
  • beetje kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snij de pompoen in kleine blokjes. Flespompoen hoef je niet te schillen, maar het mag wel.
  2. Doe de pompoen in een ovenschaal en bestrooi met kaneel, wat nootmuskaat, peper en zout. Daarna besprenkelen met olijfolie. Even husselen en ervoor zorgen dat alle pompoenblokjes met een klein laagje olie bedekt zijn.
  3. Rooster de pompoenblokjes ongeveer 20 minuten in een oven van 200 graden.
  4. Bereid ondertussen de quinoa zoals de verpakking aangeeft.
  5. Rooster de pompoenpitten en amandelen. Was de rozijnen.
  6. Rasp de schil van een sinaasappel.
  7. Meng de quinoa met de pompoen, de sinaasappelschil en wat olijfolie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Strooi de pompoenpitten, amandelen en rozijnen er over.
  9. Schaaf eventueel een paar plakjes oude kaas over de salade voor wat extra pit.

PS: voor volwassenen is het extra lekker om de pompoen te roosteren met een halve rode peper en voor het serveren nog wat koriander toe te voegen. Dit zijn smaken die kinderen over het algemeen niet zo waarderen. De pompoen is voor hen al een hele stap!