Pollo tonato
Voor vier personen
- Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
- 1 liter kippenbouillon
- 1 blikje tonijn op water
- 5 el magere kwark
- 5 el mayonaise
- kneepje citroensap
- 1 el kappertjes
- versgemalen zwarte peper
- Rucola
- Cherry tomaatjes
- geroosterde pijnboompitjes
- olijven
De basis van Pollo Tonato
Breng de bouillon aan de kook en leg daar de kipfilets in. Laat ze 5 minuten pocheren, terwijl de bouillon zachtjes kookt. Zet dan het vuur uit en laat 10 minuten staan. Afhankelijk van de dikte van je kipfilets zijn ze dan gaar. Haal ze dan ook meteen uit de bouillon om te voorkomen dat je vlees te droog wordt.
In de tussentijd doe je de tonijn, mayonaise, kwark, citroensap en kappertjes in een mengbeker. Pureer tot een saus met een staafmixer. Of doe alles in een blender of keukenmachine. Je wilt een gladde saus. Breng op smaak met lekker wat versgemalen peper.
Serveer het geheel op een groot bord met flink wat rucola. Leg daar de, in plakjes gesneden, kipfilet op en doe flink wat tonijnmayonaise over de kipfilet. Garneer met wat tomaatjes, olijven en geroosterde pijnboompitjes. Lekker met een dikke snee zuurdesembrood. Daar kun je dan ook lekker de resterende saus mee opvegen!