poffertjes spiesjes

Maak de traktatie op school gezond door te trakteren op poffertjes met fruit. Poffertjes hoeven echt niet met stroop of poedersuiker gegeten te worden. Maak de poffertjes zelf en zet ze samen met het fruit wat je lekker vindt op de spiesjes! Snel, makkelijk en smullen!

Tijd: 1 uur, Aantal: 4 personen

Poffertjes beslag Ingrediënten:

  • 200 gram meel
  • 400 ml lauwwarme melk of water
  • 1 ei
  • 1 theelepels (5 gram) gedroogde gist of 20 gram verse gist
  • 0,5 theelepel zout
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel stroop

Benodigdheden:

Poffertjespan

Bereidingswijze:

Bij gebruik van verse gist: los de gist op in een beetje melk. Gedroogde gist kun je direct door het meel mengen. Doe het zout in een beslagkom. Zeef het meel in de beslagkom, en maak een uitholling in het midden; giet daar het melk/gistmengsel of strooi er de gedroogde gist in. Roer vanuit het centrum beetje bij beetje alle melk erbij. Voeg aan het einde ook het ei, boter en de stroop toe. Zorg dat alles goed gemengd is en zonder klonten. Dek de beslagkom af met een schone theedoek en laat het mengsel 45 minuten op een warme plek rusten. Zet de poffertjespan op hoog vuur laat hem gloeiend heet worden. Vet daarna de pan in met wat boter of olie, dit gaat makkelijk met een kwastje. Giet dan een klein beetje beslag (tot ongeveer driekwart vol) in ieder rondje. Draai het vuur nu middelhoog en bak de poffertjes totdat de bovenkant van het poffertje nog niet volledig gestold is in het midden. Ze laten dan makkelijk uit de pan los. Draai ze om en wacht totdat de andere kant ook goudbruin is.

Snij het fruit en prik alles om en om op een spiesje.