Paella
Ingrediënten
- 150 gram chorizoworst, in blokjes
- 250 gram kipfilet, in kleine stukken
- 200 gram roze garnalen of gamba’s
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
- 2 stengels prei, kleingesneden
- 200 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 250 gram zilvervliesrijst
- 750 ml visbouillon (1 tablet)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- zout en peper
Bereiding
Bak de chorizoblokjes op een zacht vuur tot ze knapperig zijn. Schep de chorizo uit de pan, bak de stukken kip en later de garnalen in het vet op matig vuur gaar. Haal ze uit de pan en leg even apart. Bak ui, knoflook en paprika – voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe – en laat ze in 8 minuten zachtjes gaar worden.
Roer nu de tomaatblokjes met vocht, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend en voeg een derde van de warme visbouillon toe. Na 10 minuten prei en doperwten toevoegen. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 20 minuten gaar worden. Voeg telkens wat van de bouillon toe en roer regelmatig.
Als de rijst gaar is, schep er dan de chorizo en kip door en leg de garnalen bovenop. Breng de paella op smaak met zout en peper en citroensap laat alles nog 5 minuten na-garen onder een deksel.
Lekker met peterselie en een frisse salade.