Ovenschotel met aardappel en vis
Voor 4 personen
- 1 el olijfolie
- 1,5 tl boter
- 2 stengels prei, in ringen (goed gewassen!)
- 2 wortels, in plakjes (wij gebruikten regenboogwortel, maar winterpeen kan prima)
- 575g verse schelvis, gefileerd en in grote stukken gesneden
- 500g nieuwe kriel met schil, gehalveerd
- optioneel: 1 el balsamico
Voor de mosterdsaus
- 35g boter
- 35g bloem
- 300ml groentebouillon
- 1,5 el Dijon mosterd (meer of minder naar smaak)
- zout en peper
Voorbereiding
Kook de aardappels in gezouten water in 5 minuten net beetgaar. Afgieten en laten uitdampen. Verwarm je oven alvast voor op 200C.
Prei stoven
In een pan een eetlepel olie en 1,5 theelepel boter warm laten worden en hierin op zacht vuur de prei stoven. Na 10 minuten de plakjes wortel erbij en nog een minuut of vijf meebakken tot alles beetgaar is. Dan de gekookte aardappels erbij en nog even meebakken. Voeg eventueel een eetlepel balsamico toe. Doe alles nu in een ovenschotel en leg daar de stukken (rauwe) vis goed verdeeld overheen.
Mosterdsaus
Wat deze ovenschotel helemaal af maakt is de mosterdsaus. Hiervoor smelt je de boter in een steelpannetje tot ie zachtjes bruist, dan de bloem erbij een goed roeren. Heeft de boter alle bloem opgenomen laat dan even een minuut bakken. Daarna, scheutje voor scheutje de bouillon erbij. Goed roeren dat je geen klontjes krijgt. Als alle vocht is opgenomen laat je de saus nog even pruttelen en indikken. Als laatste de mosterd erbij en op smaak brengen met zout en peper.
Ovenschotel met vis
Giet de saus over het groente/vismengsel en roer even om zodat alles voorzien is van saus. Het geheel nu 25-30 minuten de oven is. Niet langer, dan wordt de vis te droog! Eet smakelijk.