Marokkaanse humus
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten
- 3 teentjes knoflook
- 10 cl olijfolie
- 1 theelepel komijn poeder
- 1 mespuntje cayennepeper
- een paar druppels sesam olie
- sap van een citroen
- 2 eetlepels koriander
- ¼ granaatappel (pitjes).
Bereiding:
- Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
- Doe de kikkererwten in de blender, voeg olie, knoflook, citroensap, olijfolie en komijn toe.
- Pureer alles.
- Voeg eventueel wat vocht van de kikkererwten (of extra olie) toe zodat een glad mengsel ontstaat. Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
- Roer tot slot de gehakte koriander erdoor (of serveer het apart).
- Garneer met granaatappel pitjes.
Lekker met rauwkost (bv. wortel, bleekselderij, komkommer) of als spread op volkoren brood.