Marokkaanse humus

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 cl olijfolie
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • een paar druppels sesam olie
  • sap van een citroen
  • 2 eetlepels koriander
  • ¼ granaatappel (pitjes).

Bereiding:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
  2. Doe de kikkererwten in de blender, voeg olie, knoflook, citroensap, olijfolie en komijn toe.
  3. Pureer alles.
  4. Voeg eventueel wat vocht van de kikkererwten (of extra olie) toe zodat een glad mengsel ontstaat. Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  5. Roer tot slot de gehakte koriander erdoor (of serveer het apart).
  6. Garneer met granaatappel pitjes.

Lekker met rauwkost (bv. wortel, bleekselderij, komkommer) of als spread op volkoren brood.