Komkommersoep

Ingrediënten:

  • 2 komkommers;
  • 50 gram knolselderij in kleine blokjes
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • zout en peper.

Bereiding

Schil de komkommers. Maak van één komkommer allemaal kleine blokjes. Roer de andere komkommer door een zeef en bewaar het vocht. Snij de selderijknol in kleine blokjes en blancheer deze samen met de komkommerblokjes 2 minuten in ruim kokend water.
Smelt in een pan op laag vuurde boter en voeg al roerende bloem toe. Blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Laat even garen (maar het mag niet bruin worden). Gier er langzaam al roerende de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Voeg de geblancheerde groente én de komkommer sap toe en laat alles op een laag vuur een paar minuten meekoken. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.