Japanse Yakisoba

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels yakisoba-saus
  • 300 gram wortelen
  • 1 witte kool of spitskool
  • 400 gram varkensvlees
  • 1 ui
  • 150 gram taugé
  • 400 gram Chinese eiernoedels
  • 1 broccoli
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper & zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

  1. Snij het varkensvlees in reepjes en meng het met knoflook, Yakisoba-saus, honing, zout en peper en laat goed marineren (hoe langer, hoe lekkerder).
  2. Maak de groenten schoon en snij in kleine stukken. Snij de wortel in lange smalle reepjes.
  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de noedels klaar zijn, afgieten en met de deksel op de pan apart zetten.
  4. Verhit 2 eetlepels olie en bak ui en het varkensvlees in een paar minuten gaar.
  5. Haal het vlees uit de pan en roerbak vervolgens de fijngesneden groenten totdat alles beetgaar is. Haal nu de groenten uit de pan en roerbak kort de noedels met een scheutje sojasaus.
  6. Leg vlees en groenten op de noedels (lekker met sesamzaadjes).

Leuk: Yakisoba klinkt leuker dan bami, maar het komt eigenlijk op hetzelfde neer. In Japan is dit een echte ‘street-snack’ en je ziet dan ook overal Yakisoba-stalletjes op straat. Het gerecht is heel
eenvoudig te bereiden, in een handomdraai heb je een heerlijk traditionele Japanse maaltijd op
tafel. Itadakimasu (smakelijk eten)!