Indiase milde viscurry

Ingredienten voor 4 personen:

  • 500 gram Tilapia-filet (of Schelvisfilet) in blokjes gesneden
  • 1 pak tuinerwten (450 gramdiepvries)
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 oranje paprika, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 bakje boemboe groene curry
  • 100 gram (of twee eetlepels green curry paste en extra kokosmelk)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper

Bereiding

Maak de paprika’s schoon en snij in kleine stukken. Verhit de olie en bak ui, geperste knoflook en paprika op middelhoog vuur (ongeveer 5 minuten). Voeg de boemboe curry (50 gram), kokosmelk en het kippenbouillontablet toe en breng alles al roerend aan de kook. Gebruik eerst de helft van de curry en doe er elke keer wat extra curry bij. Proef regelmatig zodat je voorkomt dat het te pittig wordt. Tuinerwten erbij en warm het geheel nog 10 minuten goed door. Voeg de vis toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Eventueel nog peper en zout toevoegen.Laat het gerecht enigszins afkoelen voordat je het serveert.

Lekker met verse mangoblokjes en zilvervliesrijst.