Groenten recept voor de kleine pauze
Voorbereiding:
(evt. met hulp van een klassenouder)
- Verdeel de klas in groepjes van 4
- Plaats op elke tafel de ingrediënten voor 4 personen + per groepje: 4 mesjes, snijplankjes, 2 bakjes (1 voor de olie en 1 voor de pinda/ kokos mix)
Bereidingstijd:
10 minuten
Ingrediënten voor 4 kinderen:
- komkommer, in lange repen gesneden
- 4 worteltjes, geschild
- 2 stengels bleekselderij
- 50 gram gemalen kokos
- 50 gram gezouten pinda’s
- 200 ml olijfolie
Bereiding:
- Schil de komkommer en snijd in lange repen.
- Schil de worteltjes en snijd ze door het midden.
- Snijd de onderkant van de bleekselderij en snijd in lange repen.
- Leg de pinda’s op een hakblok en stamp ze (met de onderkant van een kommetje) fijn.
- Meng de pinda’s met de kokos en doe dit in een klein bakje.
- Doe de olie in een klein bakje.
- Je dipt eerst de groenten in de olie en daarna in de pindakokosdip zodat deze blijft plakken.
- Zet op elke tafel een glaasje met wortel, komkommer, bleekselderij stengels zetten.