Groenten recept voor de kleine pauze

Voorbereiding:

(evt. met hulp van een klassenouder)

  • Verdeel de klas in groepjes van 4
  • Plaats op elke tafel de ingrediënten voor 4 personen + per groepje: 4 mesjes, snijplankjes, 2 bakjes (1 voor de olie en 1 voor de pinda/ kokos mix)

Bereidingstijd:

10 minuten

Ingrediënten voor 4 kinderen:

  • komkommer, in lange repen gesneden
  •  4  worteltjes, geschild
  •  2 stengels bleekselderij
  •  50 gram gemalen kokos
  •  50 gram gezouten pinda’s
  •  200 ml olijfolie

Bereiding:

  1.  Schil de komkommer en snijd in lange repen.
  2.  Schil de worteltjes en snijd ze door het midden.
  3.  Snijd de onderkant van de bleekselderij en snijd in lange repen.
  4.  Leg de pinda’s op een hakblok en stamp ze (met de onderkant van een kommetje) fijn.
  5.  Meng de pinda’s met de kokos en doe dit in een klein bakje.
  6.  Doe de olie in een klein bakje.
  7.  Je dipt eerst de groenten in de olie en daarna in de pindakokosdip zodat deze blijft plakken.
  8.  Zet op elke tafel een glaasje met wortel, komkommer, bleekselderij stengels zetten.