Frittata
Eind van de week. Restjes groente in de groentela, nog een paar eitjes in de koelkast en eigenlijk weinig puf meer om te koken. Wie herkent het niet? En wil je dan tòch iets makkelijks en lekkers op tafel zetten. Dat kan!
De ingrediënten voor deze frittata zijn puur een richtlijn. Kijk vooral wat je zelf nog wilt opmaken, wat er bij jou nog in de groentela/koelkast ligt. Je kunt alle kanten op.
Voor 4 personen
- Halve gele paprika, in blokjes
- handje Cherry tomaatjes, gehalveerd
- kastanjechampignons, dunne plakjes
- lenteui, ringetjes
- handje geraspte Emmenthaler
- paprikapoeder, naar smaak
- Zout & peper
- olijfolie
- 6 eieren
Verwarm je oven voor op 200C
Groente als basis
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de groente daar een minuut of vijf in aan. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Klop de eieren los met een vork en meng de geraspte kaas erdoor. Giet dit over de groente heen en bak een minuut of drie. Zet daarna de frittata met pan en al in de oven en zet de grill aan. Na 3-4 minuten is je frittata klaar. Haal de pan eruit met een ovenwant.
Serveer met volkorenbrood, een salade als je wilt en je snelle, makkelijke en heerlijke maaltijd is klaar!