Wat je nodig hebt voor circa 24 koekjes
- 150gr speltmeel
- 25gr ongezoete cacaopoeder
- 1tl bakpoeder
- snufje zeezout
- 100gr boter op kamertemperatuur (eventueel te vervangen door kokosolie)
- 50gr kokosbloesemsuiker
- 1 scharrelei
- 1/2tl vanille essence
Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Roer in een kom het speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zeezout goed door elkaar. Klop in een andere kom de boter zacht met de kokosbloesemsuiker totdat het een romig mengsel is. Klop daarna het ei en de vanille essence erdoor. Voeg als laatste de droge ingredienten erdoor en kneed het even goed door elkaar.
Maak bolletjes ter grootte van een knikker en plet deze met je handpalm tot een koekje. Leg de koekjes naast elkaar op het bakpapier en laat 2cm ruimte tussen de koekjes open. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.