Chili Con Carne Con Ananas

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 groot blik bruine bonen
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groot blik ananasstukjes (of verse ananas)
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • tabasco of sambal
  • zout en peper
  • tacochips

Bereidingswijze:

Giet de inhoud van het blik bonen in een ruime pan zonder deksel. Laat de bonen op een laag pitje langzaam warm worden. Roer regelmatig even door en zet het vuur uit als de bonen beginnen te koken. Maak de tomaten en paprika`s schoon en snij in stukjes. Bak gehakt, knoflook en ui in een droge koekenpan. Voeg de tomaat en paprika stukjes erbij en bak nog een paar minuten tot alles gaar is. Doe de tomatenpuree bij het gehaktmengsel en roer het goed door. Giet wat ananassap (uit het blik) door het gehaktmengsel en maak de tomatensaus zo dik als yoghurt. Meng nu cacao, kaneel, paprikapoeder en ananasstukjes door de gehaktsaus.

Giet de bruine bonen af en meng er de gehaktsaus doorheen. Breng de chili con carne eventueel op smaak met tabasco of sambal. Of zet de tabasco los op tafel.

Serveertip:

Strooi er vlak voor serveren krokante verkruimelde tacochips overheen.