Bouw je eigen pizza

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 7 g gist
  • 350 g bloem
  • 250 ml lauw water
  • 1 tl zout
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 oranje paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el Italiaanse kruiden
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g olijven
  • 2 tomaten
  • 4 plakken ham

Extra nodig:

  • bakpapier
  • deegroller
  • bloem om te bestuiven
  • Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bereiding deeg

  1. Roer gist en bloem door elkaar. Voeg het lauwwarme water en het zout toe en kneed in circa 5 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt 10 minuten rijzen.

Bereiding saus

  • Pel en snipper de uien. Pel en snij de knoflook fijn.
  • Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Halveer de paprika over de lengte, verwijder de zaadlijst en snij de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat circa 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Bereiding pizza

    1. Verdeel het deeg in twee bollen.
    2. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol de bollen deeg met een deegroller tot dunne plakken.
    3. Leg elke bodem op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de saus over de bodems.
    4. Snij de mozzarella in de dunne plakken.
    5. Halveer de tomaten en snij in dunne plakken.
    6. Snij de helft van de olijven in dunne plakken.
    7. Snij de ham in blokjes.
    8. Beleg de pizza verder naar eigen wens, je kunt ook de pizza opdelen en iedereen zijn eigen stuk laten beleggen.
    9. Bak de pizza in de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.