Boeren omelet

Sommige producten in de supermarkt zijn te grappig voor woorden. Zoals het zakje voor de boeren omelet. Waar je dan wel zelf nog de eieren aan toe moet voegen. En dat terwijl een omelet zo eenvoudig is om klaar te maken.

Klop met een vork 4 eieren los met een scheutje melk of water. Haal wat restjes uit de groentelade (bijvoorbeeld een dunne prei, wat champignons, een stuk paprika) en snij deze fijn. Hak wat verse groene kruiden fijn, zoals bieslook en peterselie. Roer de kruiden samen met peper en een beetje zout door het eimengsel. Verhit een klontje boter of een beetje olie in een koekenpan. Fruit de groenten 3 minuten. Schenk dan het eimengsel in de pan. Bak de omelet met het deksel op de pan in ongeveer 8 minuten gaar. Lekker met volkorenbrood of een salade.

Tips: Een omelet is ook lekker met wat geraspte kaas, ham- of zalmsnippers. Klop de eieren eens los met 125 gram kwark, voor een extra stevige omelet. Perfecte lunch!