Bananenpannenkoeken
Pannenkoeken bij het ontbijt is ultieme verwennerij. Deze bananenpannenkoeken bestaan uit slechts een paar ingrediënten. Er is geen meel, suiker of zuivel toegevoegd. En lekker voedzaam door de eieren en banaan. Door het gebruik van een beetje bakpoeder en een bakring lijken het wel American pancakes geworden.
Wat heb je nodig voor 8 mini pannenkoeken:
- 2 eieren
- 2 (rijpe) bananen
- 1 theelepel bakpoeder
- olie of roomboter
- optioneel: topping van ahornsiroop en blauwe bessen
- optioneel: 1 flinke eetlepellijnzaad, snuf kaneel, theelepel geraspte kokos en geschaafde & geroosterde amandelen on top
- extra materiaal: bakring
Hoe maak je het klaar:
- Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
- Verwarm een kleine koekenpan met klontje roomboter op laag vuur. Gebruik je ook een bakring, vet de onderkant en zijkanten in met een beetje boter. Schep een kleine juslepel “beslag” in de bakring.
- Laat een paar minuten stollen. Verwijder de bakring en draai voorzichtig om met een spatel.
- Bak de andere kant ook mooi bruin.
- Doe de pannenkoekjes op een mooi bord, schenk er eventueel een beetje ahornsiroop erover en blauwe bessen.
Tip: blauwe bessen zijn seizoensgebonden, je kunt natuurlijk ook diepvries bessen gebruiken.