Spiesjes met fruit en wentelteefjes
Wat je nodig hebt voor circa 10 spiezen
- 1 volkoren brood
- 3 scharreleieren
- 100 ml volle melk
- 1el kaneel
- 1el kokos bloesem suiker (optioneel)
- 1tl vanille essence
- 1 handvol aardbeien
- 1 handvol druiven
- 1/2 cantaloupe meloen
- 1 handvol frambozen
- roomboter om in te bakken
- 10 lange saté stokjes
- eventueel ahornsiroop om te serveren
Bereiding
- Snijd het brood in vierkante blokjes. Klop de eieren los met de melk, kaneel en vanille essence. Haal de stukjes brood door het eiermengsel en leg ze in een platte schaal. Schenk het eiermengsel over de stukjes brood en laat nog 5 minuten staan.
- Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de stukjes brood op medium vuur om en om bruin. Bak er niet teveel tegelijk zodat je de stukjes goed in de gaten kunt houden en ze niet verbranden. Schep de stukjes uit de pan en laat ze iets afkoelen op een bord.
- Maak in de tussentijd het fruit schoon; snijd grote aardbeien in tweeën, laat de druiven en frambozen heel en snijd de meloen in stukken die ongeveer net zo groot zijn als de stukken brood.
- Rijg de wentelteefjes en het fruit aan de stokjes en leg ze op een schaal. Schenk er eventueel een beetje ahornsiroop over en serveer. Het fruit wat je over hebt, serveer je er in een bakje bij.