Wat zeggen anderen

“Ik vond het leuk om te doen en ik wil het eigenlijk nog een keertje doen. Het was top!”
– Meisje, groep 7

“Niet alle snacks waren lekker, maar sommigen vond ik best wel lekker. Ik heb er uiteindelijk wel van geleerd want ik zal nu beter opletten wat ik precies allemaal eet en wat eigenlijk niet zo goed is om veel te eten en wat wel.”
– Meisje, groep 8

“Het was en super experiment. Wij hebben het als gezin ook heel positief ervaren. Onze zoon (10 jaar) ging zelfs het weekend door. 10 dagen zonder suikers. En nog steeds maakt hij bewuster keuzes.”
– Moeder uit Venray

“Ik vond de verandering van sfeer in de klas onvoorstelbaar groot! De kinderen waren méér relaxt, méér geconcentreerd, stiller, beter gefocust, enz. De kinderen gaven dat zelf ook aan. Verder waren de vragenlijsten aanleiding voor goede gesprekken. Een andere leuke bijkomstigheid was dat we veel minder afval hadden deze week!”
– Leerkracht, groep 8

“De kinderen zijn zich veel meer bewust geworden van wat eten nu precies met je lijf en je hoofd doet. Ouders hebben bewuster de lunchtrommels klaargemaakt. Er zat veel gezonder eten en drinken in dan voor het project.”
– Leerkracht, groep 8

“Ik wil dit project graag warm aanbevelen. We hebben al vaker gesproken over projecten-met-inhoud die ook nog eens wat kunnen betekenen voor je PR. Welnu, dit is er zo eentje. Ik vermoed dat alle ouders blij zijn met ‘minder eetstrijd’ en dat dit project dus meerdere kanten op werkt.”
– Voorzitter, College van Bestuur Proceon Scholengemeenschap

“Fantastisch om daar aan mee te doen met je groep! De leerlingen van mijn groep waren reuze enthousiast!”
– Leerkracht

“De kinderen zijn zich veel meer bewust geworden van wat eten nu precies met je lijf en je hoofd doet. Ouders hebben bewuster de lunchtrommels klaargemaakt. Er zat veel gezonder eten en drinken in dan voor het project.”
– Leerkracht

“Ik ben deze week een beetje chagrijnig geweest. Mijn vader heeft uitgelegd dat dat komt omdat mijn bloedsuikerspiegel veel te hoog was. Omdat ik nu al een week geen zoetigheid eet gaat mijn suikerspiegel omlaag en daar heb ik last van. Komend weekend ga ik mij helemaal top voelen zegt mijn vader.”
– Meisje, groep 6

“Ik merk nog niet zo veel verschil, maar mijn moeder voelt zich stukken beter sinds we meedoen met Kids Doen Mijn Eet Experiment.”
– Meisje, groep 8

“Trots op mijn zoon (11 jaar), die al een hele week alleen maar gezond eet zonder suikers. Dus geen snoepje, koekje, ijsje, sap, hagelslag, wit brood etc. Puur vrijwillig dankzij de projectweek op school van Kids Doen Mijn Eet Experiment. SUPER!”
– Moeder, uit Utrecht

“Goed project ! Voor mijzelf ook een reminder om vaker fruit, water en volkoren brood mee naar school te geven. En het was nu gemakkelijker – minder strijd dan normaal – omdat het voor het Eet Experiment was.”
– Moeder, uit Laren

“De kracht van Kids Doen Mijn Eet Experiment is de vrijheid die kinderen echt krijgen om hun eigen ervaring te voelen. Er wordt niet geoordeeld over welke ervaringen tijdens het project ‘goed’ en ‘slecht’ zijn. Hierdoor zie je gebeuren dat kinderen zich werkelijk openstellen en bij zichzelf voelen en te rade gaan: Wat eet ik? Hoe voelt dat? Voel ik mij anders als ik meer/ minder suiker eet? Hun ervaring wordt serieus genomen. Het besef dat ze een keuze hebben te kiezen voor het ene of het andere product. Zo is het voor veel kinderen vaak een openbaring dat ze zich beseffen: hee ik heb eigenlijk geen trek in snoep ik neem het gewoon omdat ik dat altijd doe, maar ik kan net zo goed een appel nemen. Ze staan er soms voor het allereerst stil bij welke eetpatronen ze hebben en of dit goed voor ze voelt. Een zeer welkom neveneffect van Kids Doen Mijn Eet Experiment is dat de kinderen over het algemeen zelfs na de week veel meer openstaan om dingen te proeven en zelf aangeven meer te lusten.”
– Evaluatie, TV kok Prins