Ouders

Kids doen Mijn Eet Experiment’ is een 7 daags programma om kinderen te laten ervaren en ontdekken wat eten met ze doet. Het is een hele leuke week die in het teken staat van wat we dagelijks eten en drinken en alles eromheen wat de leraar daarbij doceert. Met fantastische dagelijks begeleidende filmpjes met een bekende Nederlandse rapper en TV Kok. U kunt hier de promofilm bekijken.

Wilt u ook alvast de serie dagelijkse filmpjes zien? Deze kunt u bekijken via de docenten pagina.

Kinderen kunnen gaan ervaren dat ze door anders te eten, zich beter en fitter voelen, minder buikpijn hebben of beter kunnen concentreren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel jonge kinderen dagelijks last hebben van hun buik of concentratie problemen hebben. Anders eten kan soms al een doeltreffende oplossing zijn. Het exacte effect is echter per kind verschillend. Vandaar dit Eet Experiment om op een leuke manier met eten en drinken bezig te zijn en te ontdekken wat bij elk kind past. Het maakt het abstracte begrip ‘gezondheid’ ineens heel voelbaar en dichtbij. Juist ook voor kinderen. Dit is gebleken op de scholen waar het project reeds gedaan is.

Voor een optimaal effect voor uw kind, is het fijn als u thuis zoveel mogelijk de richtlijnen van het Experiment aanhoudt. Deze vindt u op de pagina Wat eet je

Uiteindelijk gaat het dus vooral om de ervaring, ieder kind en elke ervaring is uniek en daarom is in dit project ook niets goed of fout. Maak er een mooie week van met elkaar en doe zelf ook mee!

Om rustiger te kunnen stilstaan bij hun ervaringen doen de leerlingen tijdens Kids doen Mijn Eet Experiment een aantal dagen een mindfulness oefening. Deze mindfulness oefeningen komen van de methode Eline Snel: mindfulness voor kinderen. Dit is een beproefde methode die inmiddels in 17 landen wordt toegepast.

Ga voor meer informatie over Mindfulness voor kinderen naar de website van Eline

Wilt u het boek + CD direct bestellen, klik dan hier!