Veelgestelde vragen

Kids doen MEE is een initiatief van stichting Voeding Leeft. Voeding Leeft is een onafhankelijk platform van professionals dat mensen in beweging wil krijgen naar een voedingspatroon dat duurzaam bij ze past. Professionals, die met passie voor voeding de wereld en de wetenschap volgen met een open en nieuwsgierige blik. Een samenwerking tussen vooraanstaande innovatieve boeren, koks, wetenschappers, diëtisten, artsen etc. Voor meer informatie kijk op: www.voedingleeft.nl

Het project Kids doen MEE wil kinderen in relatief korte tijd, een week, laten ervaren en ontdekken wat eten met en voor hen persoonlijk doet. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Wij hopen hiermee op een leuke manier bewustzijn te creëren bij kinderen van het belang van goed eten. Niet alleen door het ze te vertellen als lesmethode maar door ze het echt zelf te laten beleven.

De doelgroep van Kids doen MEE is kinderen in de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool.

U kunt uw kind thuis helpen door zelf ook geen producten te eten en drinken die op de rode lijst staan op het “wat eet je” overzicht.

Kids doen MEE maakt gebruik van filmpjes die de kinderen dagelijks gezamenlijk in de klas kijken. Als u niet over een digibord beschikt maar wel over een ander systeem om dagelijks klassikaal de filmpjes te bekijken kan uw school ook deelnemen aan Kids doen MEE.

Nog niet, maar wellicht dat we in de toekomst ook een pilot gaan doen op een middelbare school.

Helaas, dan is de groep kinderen nog net te jong gemiddeld gezien om al voor zichzelf onder woorden te kunnen brengen en op te schrijven wat voor hem of haar de effecten van het Eet Experiment zijn.

Zeker, via de contactgegevens onderaan de website kunt u contact opnemen met stichting Voeding Leeft.