Filmpjes

Hieronder staan de 7 filmpjes voor u klaar.

Dag 0 (vrijdag)

Dag 1 (maandag)

Dag 2 (dinsdag)

Dag 3 (woensdag)

Dag 4 (donderdag)

Dag 5 (vrijdag)

Dag 6 (maandag)

Het hoofddoel is de ervaring zelf! Ieder mens en elke ervaring is uniek en daarom is in dit project ook niets goed of fout. De rol van de leraar ligt vooral in het coachen op het uitspreken met de ervaring bij de leerling zelf. “Hoe voel je je? Probeer je gevoel eens te beschrijven in woorden of juist in een tekening” In de docentenhandleiding, die je kunt inzien na registratie, staat alles in detail uitgeschreven om het project te kunnen doen.

De mindfulness oefeningen die de leerlingen een aantal keer doen tijdens Kids doen Mijn Eet Experiment komen van de methode Eline Snel: mindfulness voor kinderen. Dit is een beproefde methode die inmiddels in 17 landen wordt toegepast. Wilt u als school of docent verder met deze methode kijk dan op: academievoormindfulteaching.nl
Mocht u zich als school of docent niet prettig voelen bij de mindfulness oefeningen, dan is het ook mogelijk om de filmpjes zonder deze oefeningen af te spelen.

Om het Eetexperiment te verankeren is er een reminderprogramma ontwikkeld. Het is interessant om enkele weken ná het Eetexperiment te toetsen wat er nog is blijven hangen bij de kinderen. Zijn ze zich inderdaad meer bewust van wat ze eten, en zien we een blijvende verandering?

Je ontvangt hiervoor van ons een reminderprogramma. Deze bestaat uit twee korte lesjes: de basis bestaat weer uit twee nieuwe filmpjes met in de hoofdrol Diggy en Prins, en een bijbehorend lesprogramma (en weer een vragenlijst). Thema van deze lessen zijn ‘gezond trakteren’ en ‘bewegen en water drinken’. Deze reminderlesjes kun je inplannen wanneer het jou het best uitkomt.